Vinkkejä työnhakuun

Tässä vastauksia kysymyksiin, joita meiltä kysytään usein työnhakuun liittyen.

Minkälainen on oikeanlainen hissipuhe?

Oman alkuesittelyn, nk. hissipuheen, tulee olla tiivis, noin 90 sekuntia pitkä. Kerro lyhyesti taustastasi, tämänhetkisestä työtilanteestasi ja siitä, miksi olet halukas vaihtamaan työpaikkaa ja hakemaan juuri kyseistä työpaikkaa.

Mitä teen, jos pääsen työhaastatteluun, mutta tehtävä ei enää tunnukaan sopivalta minulle?

Jos päätät, että et ole enää kiinnostunut työtehtävästä, johon sinua haastateltaisiin tai on haastateltu, ilmoita asiasta hakua hoitavalle konsultille viipymättä.

Työhistoriassani on aukko, miten minun pitäisi toimia?

Merkittävät aukot, erityisesti mikäli niitä on viimeisen viiden vuoden työhistoriassa, tulevat selvimmin esille kronologisessa CV:ssä, joten kannattaa ehkä harkita tehtävänmukaisen ansioluettelon laatimista. Jos käytät kuitenkin kronologista CV-mallia, sinun on hyvä mainita syy, miksi et ole ollut mukana työelämässä, esimerkiksi hoitovapaa, koulutus, sapattivapaa tai työttömyys.

Haluaisin lähettää avoimen hakemuksen Experikselle, kuinka toimin?

Tällä hetkellä emme valitettavasti järjestä avoimia haastatteluja, joten seuraathan aktiivisesti sivuillamme ilmoitettuja, sinua mahdollisesti kiinnostavia työtehtäviä. Hakeminen kaikkiin avoimiin työpaikkoihimme tapahtuu sivujemme kautta rekisteröidyllä profiililla sekä siihen tallennetulla CV:llä.

Rekrytointikonsulttimme seuraavat toki järjestelmässämme aktiivisena olevia profiileja silloin tällöin, mutta mahdollisuutesi työnhaussa paranevat, kun haet suoraan sinua kiinnostavia, avoimena olevia työpaikkoja.

Kuinka haen haluamaani työpaikkaa?

Rekisteröi ensin profiili sivustollemme www.experis.fi. Kun olet rekisteröinyt profiilisi sivustollemme, voit hakea avoimia työpaikkoja klikkaamalla kunkin ilmoitussivun oikeassa reunassa näkyvää Hae -painiketta. Kun klikkaat ilmoituksen Hae -painiketta, avautuu selaimeen vielä erillinen saateikkuna, johon voit kirjoittaa juuri kyseiseen tehtävään liittyvän lyhyen viestin tai hakemuskirjeen. Lopuksi lähettämällä saateviestin, profiilisi ja CV:si linkittyvät hakemuksena ko. tehtävään.

Mikäli tarvitset apua profiilisi tai CV:si kanssa, Hakijakeskuksemme auttaa mielellään.

Kuinka voin varmistaa, että hakemukseni on tullut perille?

Kun kirjaudut sisään sivustollemme, avautuu oma aloitussivusi. Aloitussivullasi näet kaikki tallentamasi ja hakemasi työpaikat listauksena.

Hakemasi työpaikat näkevät listauksena kohdassa ”Haetut työpaikat” (kts. kuva alla). Tehtävänimikkeen vieressä näkyvästä kirje-painikkeesta saat näkyviin myös kyseiseen työpaikkaan liittämäsi hakukirje. Rivin päässä  näkyvästä x-painikkeesta pääset poistamaan hakemuksesi kyseiseen paikkaan.

Suosikkeihin tallentamasi työpaikat näkyvät listauksena kohdassa ”Tallennetut työpaikat”. Tässä listauksessa näet paikat, jotka olet tallentanut, mutta joita et olet vielä hakenut.