Research consultant (ICT)

RESEARCH CONSULTANT (ICT)

Onko sinun supervoimasi löytää ihmisiä, joita muut eivät vielä ole löytäneet?

Tehtävä sijoittuu yhteen Suomen suurimmista Research-tiimeistä, jossa seitsemän muun, eri osaamisalueisiin keskittyneen kollegasi kanssa vastaatte toimeksiantojemme haastavasta talent attraction -prosessista. Toimenkuvassa kartoitat laajasti eri toimialoja ja organisaatioita ja edelleen kulloiseenkin mielenkiintoiseen asiantuntija-, keskijohto tai johtotason hakuun soveltuvia ehdokasprofiileja.

Tiimissä työskentelemme joustavasti hybridimallissa etä- ja toimistotyötä tilanteen mukaan soveltaen. Itsenäinen taustatutkimustyö sujuu useimmilta parhaiten etänä, mutta onnistumisista ja parhaiden keinoista on usein myös mukava sparrailla kollegoiden kanssa toimistolla.

Työskentelemme valtakunnallisesti Helsingissä, Tampereella, Turussa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Vaasassa, ja myös sinun kotitoimistosi voi olla mikä tahansa näistä.

Tehtävä

Tehtäväsi tulee painottumaan sopivien osaajien löytämiseen asiakkaidemme toimeksiantoihin. Työ ei kuitenkaan ole vain hakusanojen kirjoittamista nettiin, vaan perusteellista taustatutkimus- ja -kartoitustyötä, jonka tärkeä vaihe on myös asiakasyritystemme hienojen uramahdollisuuksien tarjoaminen löytämillesi, sopiville ehdokkaille, jotka eivät useimmiten välttämättä ole aktiivisessa työnhaussa.

Toimenkuvasi on vahvasti konsultatiivinen, ja olet yhdessä asiakasrajapinnassa työskentelevän Lead-konsultin kanssa vastuussa sopivien ehdokkaiden kontaktoinnista sekä keskusteluista ja haastatteluista. Toimit myös ehdokkaiden suuntaan neuvonantajana avaamalla ajatuksen siitä, miksi uusi työtehtävä uudessa organisaatiossa voisi olla hyvä siirtymä hänen työurallaan. Experiksessä Researcher on aina vahvasti etulinjassa oleva toimija, joka myös konsultoi asiakasta sekä haun valmisteluvaiheessa että prosessin aikana.

Tehtävässä pääset näkemään läheltä, kuinka moninaisin tavoin osaamisen hankintaa toteutetaan globaaleista suuryrityksistä pk- ja start up-yrityksiin ja myös julkisen puolen organisaatioihin. Samalla pääset arkielämän esimerkkien kautta oppimaan satoja erilaisia liiketoimintamalleja ja ansaintalogiikoita. Työn maailman asiantuntijuuden lisäksi tehtävässä sinulle karttuu tuhansien eri alojen ammattilaisten henkilökohtainen verkosto.

Tiimimme tärkeänä tavoitteena on jatkuva oman toiminnan kehittäminen, ja kunnianhimoisena tavoitteenamme on edustaa Research-osaamisen terävintä kärkeä Suomen rekrytointi- ja suorahakukentässä. Tässä tiimissä parhaiten menestyy ja viihtyy henkilö, joka on kiinnostunut osaamisensa kehittämisestä ja kulloiseenkin aiheeseen liittyen myös kehittämisestä vetovastuun ottamisesta.

Asiakastoimeksiannot meillä toteutetaan pareittain ja vaativimmissa hauissa konsulttitiimeissä.

Tehtävässä menestyminen edellyttää

Pystyt sopeutumaan muuttuviin haasteisiin ja hahmotat hyvin, millaisista erilaisista ja ennalta-arvaamattomista osista kokonaisuuksien summa muodostuu. Olet ulospäin suuntautunut, ja positiivinen asenteesi näkyy moninaisissa kohtaamisissa sekä viestinnässä.

Luovuus auttaa sinua oikeiden ehdokkaiden löytämisessä, ja hyvät viestintätaidot oikeanlaisessa kommunikaatiossa ehdokkaiden suuntaan prosessin eri vaiheissa.

Käytät sujuvasti erilaisia järjestelmiä ja tietokantoja.

Toimenkuva tulee keskittymään ICT-osaamisalueen toimeksiantoihin, joten arvostamme aikaisempaa kokemusta IT-osaamisalueesta esimerkiksi työkokemuksen, opintojen tai harrastuneisuuden myötä. Olemme myös oppiva ja opettava organisaatio, joten olemme myös kiinnostuneita muista, soveltuvista taustoista kuten analytiikan kokemuksesta tai matemaattispainotteisesta ylemmästä korkeakoulun loppututkinnosta.

Suuri osa ICT-alueen toimeksiannoista ja ehdokkaista toteutetaan englannin kielellä, joten suomen lisäksi myös englanti on sujuva työkielesi.

Tehtävä täytetään heti sopivan hakijan löydyttyä. Hae tehtävää siis pian (www.experis.fi), mutta viimeistään 29.11.2021. Lisätietoja tehtävästä antaa Research Lead Tapani Aittoniemi (040 557 4596) arkisin klo 8-9 välillä 5.11. alkaen.

Experis™ on johto- ja asiantuntijatason rekrytointi- ja projektiratkaisuihin erikoistunut kansainvälinen yritys. Luomme uusia ura- ja kasvumahdollisuuksia osaaville yksilöille ja autamme asiakkaitamme saavuttamaan omat tavoitteensa nopeammin. Olemme erikoistuneet IT- ja insinöörialan sekä taloushallinnon, myynnin, markkinoinnin, viestinnän ja henkilöstöhallinnon osaamisalueisiin. Vuosittain etsimme asiakkaidemme avainpaikoille tuhansia alansa parhaita täsmä- ja erityisosaajia, esimiehiä ja johtajia. Experis on osa ManpowerGroupia.

Työn kuvaus