A4275178


Vinkkejä työnhakuun

Tässä vastauksia kysymyksiin, joita meiltä kysytään usein työnhakuun liittyen.
Minkälainen on oikeanlainen hissipuhe?

Oman alkuesittelyn, nk. hissipuheen, tulee olla tiivis, noin 90 sekuntia pitkä. Kerro lyhyesti taustastasi, tämänhetkisestä työtilanteestasi ja siitä, miksi olet halukas vaihtamaan työpaikkaa ja hakemaan juuri kyseistä työpaikkaa.

Mitä teen, jos pääsen työhaastatteluun, mutta tehtävä ei enää tunnukaan sopivalta minulle?

Jos päätät, että et ole enää kiinnostunut työtehtävästä, johon sinua haastateltaisiin tai on haastateltu, ilmoita asiasta hakua hoitavalle konsultille viipymättä.

Työhistoriassani on aukko, miten minun pitäisi toimia?

Merkittävät aukot, erityisesti mikäli niitä on viimeisen viiden vuoden työhistoriassa, tulevat selvimmin esille kronologisessa CV:ssä, joten kannattaa ehkä harkita tehtävänmukaisen ansioluettelon laatimista. Jos käytät kuitenkin kronologista CV-mallia, sinun on hyvä mainita syy, miksi et ole ollut mukana työelämässä, esimerkiksi hoitovapaa, koulutus, sapattivapaa tai työttömyys.

Haluaisin lähettää avoimen hakemuksen Experikselle, kuinka toimin?

Rekisteröitymällä hakijaksi ja tallentamalla tietosi/CV:si profiiliisi olet löydettävissä kaikille rekrytoinneista vastaaville konsulteillemme ManpowerGroupissa. Seuraamme aktiivisia hakijoita järjestelmästämme sekä teemme päivittäin hakuja omasta kannastamme, kun etsimme potentiaalisia työntekijöitä asiakkaidemme toimeksiantoihin. Hakuprofiilin tekeminen ja ylläpitäminen ajan tasalla siis todellakin kannattaa!

Mahdollisuutesi työnhaussa paranevat, kun haet myös suoraan sinua kiinnostavia, sivuillamme avoimena olevia työpaikkoja. 

Kuinka haen haluamaani työpaikkaa?

Rekisteröi ensin profiili sivustollemme www.experis.fi. Kun olet rekisteröinyt profiilisi sivustollemme, voit hakea avoimia työpaikkoja klikkaamalla kunkin ilmoitussivun oikeassa reunassa näkyvää Hae nyt-painiketta. Kun klikkaat ilmoituksen painiketta, avautuu selaimeen vielä erillinen saateikkuna, johon voit kirjoittaa juuri kyseiseen tehtävään liittyvän lyhyen viestin tai hakemuskirjeen. Profiilisi ja CV:si linkittyvät hakemuksena ko. tehtävään.

Huomaathan, että saateviestiä ei pääse muokkaamaan jälkikäteen, joten voit harkintasi mukaan kirjoittaa viestin ensin esim. notepadille ja kopioida sen siitä sitten saateikkunaan, tai toinen vaihtoehto on ladata saatekirje kokonaan omana tiedostonaan profiiliisi.

Mikäli tarvitset apua profiilisi tai CV:si kanssa, Hakijakeskuksemme auttaa mielellään.

Kuinka voin varmistaa, että hakemukseni on tullut perille?

Kun kirjaudut sisään sivustollemme, avautuu oma aloitussivusi. Aloitussivullasi näet kaikki tallentamasi ja hakemasi työpaikat listauksena.

Hakemasi työpaikat näkevät listauksena kohdassa ”Haetut työpaikat”.

Suosikkeihin tallentamasi työpaikat näkyvät listauksena kohdassa ”Tallennetut työpaikat”. Tässä listauksessa näet paikat, jotka olet tallentanut, mutta joita et olet vielä hakenut.

Jos hakemuksesi tiettyyn tehtävään on onnistuneesti rekisteröity, työpaikka näkyy ”Haetut työpaikat”-listauksessa.

Kuinka voin muokata työpaikkaan liittämääni hakemusta?

Profiiliisi tekemäsi muutokset tallentuvat automaattisesti kaikkiin hakemiisi työpaikkoihin. Hakemisen yhteydessä kirjoitettua saatekirjettä ei kuitenkaan valitettavasti voi muokata jäkikäteen. Voit kuitenkin ladata profiilisi saatekirjeen/hakemuksen erillisenä tiedostona.

Mikäli et löytänyt vastausta ongelmaasi tältä sivulta, ota yhteyttä Hakijakeskukseemme [email protected].

Kuinka konsulttityösuhde eroaa suorasta työsuhteesta?
Blogi: Miten menetellä kun headhunter ottaa yhteyttä?