Default Image

Miten menetellä, kun headhunter ottaa yhteyttä?


Oletko koskaan haaveillut päivästä, jolloin headhunter ottaa yhteyttä tarjotakseen sinulle unelmiesi työpaikkaa? Jos olet, tiedätkö, mitä silloin sanoisit ja tekisit? Rekrytointikonsultti kertoo arvokkaat vinkit, joilla optimoit tilaisuutesi ja onnistut tekemään vaikutuksen.

Headhunterina eli rekrytointikonsulttina toimiva Mikko Rämänen on nähnyt useita menestyksekkäitä suorahakuprosesseja ja haluaa kertoa työnhakijan kannalta olennaisimmat vinkit suorahaussa menestymiseen.

On yleistä, että yritys tai organisaatio pyrkii täyttämään avointa työpaikkaa sekä työpaikkailmoittelulla että headhunterin avulla. Kun yritys etsii ehdokkaita samanaikaisesti monin eri keinoin, on täysin normaalia, että jokainen potentiaalinen hakija läpikäy samat prosessiin kuuluvat vaiheet, kuten työhaastattelukierrokset ja mahdolliset soveltuvuustestit.

- Hakijoiden keskuudessa vallitsee yleinen harhaluulo, että suorahakukonsultin kontaktoima henkilö pääsisi ikään kuin ohituskaistaa pitkin työsopimusta allekirjoittamaan. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, vaan henkilöä odottavat täysin normaalin rutiinin mukaiset työhaastattelut ja ehkä jopa testit, Rämänen selventää.

Ero omatoimisen hakijan ja suorahaun kautta tulevan hakijan välillä on oikeastaan vain se, että jälkimmäinen välttyy työhakemuksen laatimiselta ja lähettämiseltä. Headhuntatun henkilön kannattaa kuitenkin varautua päivittämään CV tai vähintäänkin päivitetty LinkedIn-profiili esittelykuntoon.


Kontaktoituja ehdokkaita on muitakin


Kun suorahakukonsultin kontaktoima hakija kutsutaan keskusteluun, käytännössä hän kilpailee usean muun hakijan kanssa työpaikasta. Yhteydenotto voi tuntua hakijasta imartelevalta ja kertoa hyvää omasta markkina-arvosta. Suorahakukonsultti Rämänen muistuttaa kuitenkin, että kontaktoituja ihmisiä on monia, joten jäät kannattaa pitää hatussa koko prosessin ajan.

Headhuntatun hakijan on syytä valmistautua työhaastatteluun samalla tavalla kuin muidenkin hakijoiden: perehtymällä yritykseen ja tehtävään niin perusteellisesti kuin on mahdollista.

Haastattelutilanne on yhteinen myyntitilanne, jossa hakija myy osaamisensa yritykselle ja yritys myy työmahdollisuuden hakijalle. Headhuntatun hakijan on siis vakuutettava yrityksen päättäjät, suorahakukonsultti ei voi tehdä sitä hakijan puolesta.

Hyvästä tilaisuudesta oman edun tavoitteluun


Headhunterin yhteydenotto voi olla uran kannalta erinomainen tilaisuus, jos hakija osaa suhtautua siihen tietyllä nöyryydellä. Tilaisuus saattaa kuitenkin kääntyä hakijaa vastaan, jos sitä hyödynnetään puhtaasti oman edun tavoitteluun.

- Hakijan ei kannata yrittää hyödyntää imartelevaa tilaisuutta väärällä tavalla. Keskustelu suorahakukonsultin kanssa on pitkälti verkostoitumista, jossa tulisi pyrkiä mahdollisimman avoimeen ja kaikkia osapuolia palvelevaan kommunikointiin. Oman edun tavoittelulla ei ole yleensä pitkäkestoisia hyötyjä, Rämänen toteaa.

Väärä tapa hyödyntää headhunterin kiinnostusta voi olla esimerkiksi nykyisen työnantajan ja potentiaalisen työnantajan kilpailuttaminen tai kysynnän käyttäminen vipuvartena palkkaneuvotteluissa. “Huutokauppaa” käyvä ehdokas jää yleensä rekrytointikonsultin muistiin, eikä häntä jatkossa lähestytä.

- Headhunterin yhteydenotto saattaa toki poikia hedelmällisiä keskusteluja hakijan ja tämän nykyisen työnantajan välillä. Nykyinen työnantaja saattaa tarjota parempia ammatillisia haasteita tai jopa korottaa palkkaa. Vetäytyminen käynnissä olevasta rekrytointiprosessista ei siis ole tavatonta. On kuitenkin kohteliasta vetäytyä rekrytoinnista selväsanaisesti, jotta muiden aikaa ei kulu turhaan.


Kohtuus palkkapyynnössä kannattaa


Rämänen suosittelee, ettei hakija nostaisi palkkakysymystä esiin vielä ensimmäisissä keskusteluissa.

- Kun kyse on asiantuntijatyöstä, pitäisi potentiaalista ehdokasta kiinnostaa siinä muut asiat kuin raha. Paikkaa harkitessa kannattaa pohtia esimerkiksi sitä, viekö kyseinen työ omaa uraa eteenpäin tai oikeaan suuntaan ja millaiset mahdollisuudet työ antaa osaamisen kehittämiselle. Palkkakeskustelu vaatii erillistä keskustelua.

Palkkapyyntö kannattaa pitää maltillisena, vaikka headhuntatuksi tullessa voi tuntua siltä, että tilaisuus isoonkin palkkatoiveeseen on koittanut. Näin ei kuitenkaan ole.

- Olisin palkkatoiveen suhteen nöyrä ja pitäisin jalat maassa. Yritykset ovat erittäin harvoin valmiita käyttämään hakijaan enempää rahaa vain sen takia, että hakija on tullut rekrytointiprosessiin suorahaun kautta, Rämänen muistuttaa.

Pysy siis kohtuudessa, mikäli todella haluat paikan. Palkkatoive pitää aina olla perusteltu ja omaan osaamistasoon suhteutettu. Summan heittäminen hatusta ei ole hyvä taktiikka.

Hakijan on hyvä muistaa, että headhunterilla on yleensä asiallinen näkemys niin palkkaukseen kuin hakijan mahdollisuuksiin. Headhunterin kanssa voi käydä uraan liittyviä keskusteluja avoimesti ja pohtia, millaiset mahdollisuudet työelämä tarjoaa. Onnea työnhakuun!

Mikko Rämänen
Senior Consultant
Experis